Kdo nahradí Vodafone? McLaren odhalení nového hlavního sponzora zřejmě odloží

Button, Jenson | foto: McLaren

McLaren zřejmě svého nového titulárního sponzora pro příští sezónu nepředstaví 2. prosince 2013, jak původně plánoval.

Již v březnu britský tým oznámil, že jeho sponzorská smlouva s telekomunikační společností Vodafone nebude po jejím vypršení na konci roku 2013 obnovena. V prohlášení tehdy uvedl, že svého nového partnera odhalí týden po posledním závodě sezóny - Velké ceny Brazílie.

Šéf týmu Martin Whitmarsh včera ale uvedl, že k tomu dojde zřejmě až při slavnostním odhalení jejich monopostu pro rok 2014, ke kterému dojde zřejmě v lednu.

"Budou tam nějací noví sponzoři, ale zřejmě - přesně to nevím, nemluvil jsem s našim PR... očekávám, že více fanfár bude při odhalení vozu, spíše než 2. prosince. Ale uvidíme, záleží to na tom, co budou chtít udělat naši partneři, jak to budou chtít provést, jelikož nejde jen o náš hlas," uvedl včera Whitmarsh.

"Můj pohled na věc je takový, že bychom byli [v případě prosincového oznámení] odtaženi od toho, co příští rok bude doufám vzrušující představení vozu," dodává podle Autosportu šéf McLarenu, který se příští rok rozhodl odvážně nahradit nevýrazného Sergia Péreze nováčkem Kevinem Magnussenem.


Sergio Pérez a Vodafone letos u McLarenu končí (foto: McLaren Mercedes)

Tým se přesouvá do amerického Austinu, kde se o víkendu pojede Velká cena Spojených států. V šampionátu mu s 95 body patří páté místo. Čtvrtý Lotus před ním je nedostižný - má náskok 202 bodů, zatímco Force India na šestém místě si na jeho pozici stále dělá zálusk, byť dva závody před koncem ztrácí  18 bodů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy