Webber během závodu v Abú Zabí vážnější problémy s KERSem neměl

Webber, Mark | foto: Red Bull Racing

V úvodu závodu režie nabídla radiokomunikaci, ve které se Mark Webber se svým inženýrem bavil o problémech se systémem pro rekuperaci kinetické energie (KERS). O co přesněji šlo?

Red Bull se s KERSem trápil několikrát v této sezóně a ke konci minulé Velké ceny Indie se bez něj musel obejít také úřadující mistr světa Sebastian Vettel. Jak vážné byly včerejší potíže Marka Webbera, který projel cílem druhý za svým týmovým kolegou?

"Ne, nebyly s KERSem žádné potíže, v jednu chvíli se jen trochu zahřál, tak jsme mu museli dát šanci na to, aby se z toho probral, bylo to tedy v pořádku. Stačilo jen jedno kolo nebo tak nějak, kdy jsme byli trochu mimo s lepším managementem, takže jsme se z toho dostali," upřesňuje Webber.

"Nakonec to tedy opravu nic nebylo. Musím..  nemůžu toho udělat víc, než na to ve voze samozřejmě tlačit a očividně jsem musel..  nemohl jsem zcela odpočívat," loví při vysvětlování slova australský jezdec, kterého v F1 čekají poslední dva závody.

O druhé místo bojoval s Nicem Rosbergem, ale neměl moc strach, že by o něj měl přijít. "Nico jel poměrně dobře, ale my jsme samozřejmě jen udržovali...  ke konci jsem zajel několik kol, jenom abych mu dal vědět, že mám ještě něco v rukávu, ale on zřejmě dělal totéž, takže jsme ke konci jen s vozy dojížděli."


Mark Webber vážnější problémy s KERSem v Abú Zabí neměl (foto: Red Bull Racing)

"Když auto zastaví na dráze, je to samozřejmě překvapením. Obvykle však do cíle dojedete, takže jsem stále věřil, že to můžeme dokázat," dodává Webber, jenž byl spokojený s druhým místem, které podobně jako jeho týmový kolega oslavil pálením pneumatik před zraky diváků na tribunách.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy