Vettel si opět neodpustil pálení pneumatik: "Lidé to mají rádi." V Red Bullu se jen usmívají

Vettel, Sebastian | foto: Red Bull Racing

Po double Red Bullu v Abú Zabí oba jezdci týmu ukázali po průjezdu cílem před fanoušky pálení gum.

Sebastian Vettel podobný kousek ukázal už divákům v Indii. Tentokrát však dovezl svůj vůz na místo jemu určené, a tak je otázkou, jestli tým dostane za toto počínání pokutu nebo ne. Vettela ve Spojených arabských emirátech podpořil i jeho kolega Mark Webber. 

Vedení týmu se na své jezdce nezlobí. "Počkáme, jak všechno dopadne. V případě pokuty bychom to mohli zohlednit v prémiích za vítězství, které jsou u nás dost vysoké," prozradil Helmut Marko pro Sky Sport s jistým úšklebkem.

"Minule jsme pokutu platili my, takže tentokrát by ji nesl Sebastian nebo bychom si ji rozdělili," uvažuje dopředu usmívající se šéf týmu Christian Horner. Doufám ale, že zde budou komisaři shovívavější. Nešlo jen o Sebastiana, ale i o Marka."

"Pro nás je největší penalizací, že při této činosti trpí motor, převodovka a všechny další věci. Ale je to show a pro jezdce to představuje možnost, jak ze sebe shodit část tlaku," pokračuje Horner, který bere celou situaci s pochoptením.


Také fanoušci v pouštním státě se dočkali, tentokrát od obou jezdců Red Bullu, oslavného pálení gum

Vettel byl okamžitě svým závodním inženýrem, Guillaume Rocquelinem, informován, že by pálit pneumatiky neměl. Odpovědí přes rádio imitoval napodobil loňskou hlášku Räikkönena: "Ano, ano, ano, vím co dělám."

Po závodu jezdec z Heppenheimu, který měl v místě dějiště Grand Prix i svoji maminku (ta obvykle na závody nejezdí) s tatínkem, pokračoval: "Moc jsem si to [pálení gum] užil. Pochopitelně, je to něco neobvyklého. Myslím, že se to lidem líbilo."


Video: Dvojité "koblihy" v podání pilotů Red Bullu (zdroj: Youtube)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy