Alonsa dotazy na vztah s Ferrari unavují: "Byl, je a bude perfektní"

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Fernando Alonso reaguje v Abú Zabí podrážděně na opakující se dotazy ohledně jeho vztahy s Ferrari.

Španělský pilot v létě veřejně zkritizoval svůj tým, který nebyl schopen s vozem učinit na dráze pokroky, za což ho napomenutím "vytahal za ucho" sám prezident Ferrari Luca di Montezemolo. V Abú Zabí na otázku, zda se něco změnilo na jeho vztahu, dal naštvaně najevo, že ho podobné dotazy unavují.

"Je fantastický. Každý víkend opakuji totéž. Takže předpokládám, že v Austinu ve čtvrtek bude první otázka směřovat na můj vztah s týmem. Byl perfektní, je perfektní a bude perfektní," reaguje španělský pilot.

Za Ferrari jezdí od roku 2010, mistrovský titul ale dosud nezískal - vše od té doby vyhrál Sebastian Vettel s Red Bullem, přestože v letech 2010 a 2012 Alonso v šampionátu vedl. Letos o svou teoretickou šanci přišel minulý víkend v Indii, proto se nyní soustředí na druhé místo.

"Myslím, že musíme být realisté a vědět, že jsme tento rok neměli na boj o titul šanci. Na začátku roku jsme byli o něco blíže, ale pak jsme nebyli dostatečně rychlí a nyní bojujeme o jiné cíle, kterými jsou druhá místa v šampionátu konstruktérů a pilotů.

To na začátku sezóny nebylo hlavní prioritou, ale je to dobrým cílem a dobrou věcí, která může týmu pomoci," dodává Alonso.


Fernandovi Alonsovi začínají dotazy novinářů na jeho vztah s Ferrari lézt na nervy
(foto: Scuderia Ferrari)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy