McLaren věří, že v Abú Zabí potvrdí skutečný pokrok, který dosáhl v Indii

Pérez, Sergio | foto: McLaren

Podle McLarenu se tento týden v Abú Zabí ukáže, že lepší konkurenceschopnost v Indii byla důsledkem skutečného pokroku.

Jenson Button i Sergio Pérez byli potěšeni výkonností svých aut, kde byl McLaren ve hře o bodované pozice poté, co postoupil do závěrečné části kvalifikace, kde zajel časy na tvrdších pneumatikách.

Sportovní ředitel týmu Sam Michael doufá, že to byl příznak pozitivního zakončení letošní nepovedené sezóny: "V posledních závodech jsme se skutečně zlepšili. Začali jsme pozorovat výsledky tohoto zlepšení. Normálně to však několik závodu trvá, než zjistíte, že jste udělali pokrok.

I když jsme se kvalifikovali na devátém a desátém místě, tak to bylo dáno výběrem pneumatik. Cítili jsme, že bychom na roštu mohli být šestí či sedmí, což je zlepšení.

Potřebujeme tedy počkat na to, co se stane v Abú Zabí, abychom viděli, zda bude trend stejný. Nejsme tam, kdy bychom potřebovali, ale je to slušnější než to, kde jsme se pohybovali, a pomůže nám to si udržet páté místo mezi konstruktéry," pokračuje Michael pro Autosport.

McLaren si navíc v Indii v pátek na voze Jensona Buttona vyzkoušel v rámci experimentu jisté radikální nastavení. I když nefungovalo, tak šlo podle týmu o správný krok.

"Je to vždy velmi těžké během závodního víkendu zkoušet nějakou velkou změnu, protože během něj vyvíjíte vůz pro daný okruh a snažíte se nalézt to správné vyvážení. Jste omezeni časem," vysvětluje Button.


Radikální nastavení nefungovalo, McLaren však věří, že v Indii dosáhl pokroku
(foto: McLaren Mercedes)

"Jezdit tedy s odlišným nastavením, které se hodně liší od toho, s nímž normálně jezdíme, je vždy náročné, my jsme však měli za to, že to musíme zkusit. V této fázi sezóny, kdy nebojujeme o vítězství a stále ani o pódia to proto bylo dobré vyzkoušet něco jiného pro zbytek roku i pro budoucnost. Stojí to za to, ale na tomto okruhu to nefungovalo," dodává pilot.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy