Montezemolo: "Ferrari musí bojovat až do hořkého konce sezóny, která mě zklamala"

Alonso, Fernando | foto: Scuderia Ferrari

Prezident Ferrari slíbil, že jeho tým bude bojovat až do "hořkého konce" letošního šampionátu.

Zatímco loni se rozhodlo až v posledním závodě a Fernando Alonso se Sebastianem Vettelem boj o titul prohrál o pouhé tři body, letošní šampionát je v podstatě rozhodnutý: úřadující mistr světa má totiž před druhým Španělem čtyři závody před koncem náskok 90 bodů. Jezdci Red Bullu bude v neděli stačit pátá příčka na to, aby si bez ohledu na výsledky svých soupeřů zajistil čtvrtý titul.

Montezemolo však zdůrazňuje potřebu uhájit druhé místo v šampionátu konstruktérů před Mercedesem a Lotusem. Proto říká, že jeho tým v závěru sezóny nepoleví, byť na Red Bull již mít nebudou.

"Musíme bojovat až do hořkého konce tohoto šampionátu, který mě zklamal a se kterým není nikdo z nás spokojený. Budeme bojovat, abychom se pokusili přivézt druhé místo, jež prokáže, že Ferrari zůstává v pořadí vysoko, společně s nejlepšími. Myslím si, že nyní se na to všichni soustředí," cituje Montezemola italská tisková gentura AGI.


Luca di Montezemolo je letošními výkony Ferrari zklamaný, v závěru sezóny zdůrazňuje nutnost uhájit druhou příčku v šampionátu (foto: Scuderia Ferrari)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 9 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy