Allison chce u Ferrari vidět zlepšení do konce sezony

Alonso, Fernando | foto: Scuderia Ferrari

Nový technický ředitel Ferrari, James Allison, má jasný cíl - chce od týmu během posledních čtyř závodů letošní sezony vidět zlepšení.

Loni Fernando Alonso ve Ferrari bojoval o titul mistra světa až do posledního závodu v Brazílii. Letos má cestu k titulu Sebastian Vettel méně krkolomnou. Ačkoliv jej Fernando Alonso jako jediný teoreticky ještě může překonat, forma Ferrari tomu neodpovídá a všichni se již připravují na další mistrovské oslavy u Red Bullu. K zisku čtvrtého titulu v řadě stačí Vettelovi dojet v příštím závodě v Indii pátý. 

Ani tak však u Ferrari nezahálejí a hodlají bránit svou druhou pozici v poháru konstruktérů. Současné výkony rudých vozů se nelíbí ani Jamesi Allisonovi, který chce vidět zlepšení.

"Závod v Koreji a Japonsku byl pro nás zklamáním, protože náš vůz nevyhrál a nebyl vpředu, a to není stav, ve kterém bychom se měli nacházet. Přesto tým fungoval velmi dobře, máme chytré lidi a piloty, kteří dokážou dojet na dobrých pozicích. Ale tyto výsledky nejsou tím, co chceme, takže se v následujících závodech musíme zlepšit," konstatuje Allison. 

Allison se do Maranella vrátil po devíti letech, které strávil u Lotusu/Renaultu a prozradil, že má z návratu smíšené pocity. "Cítím nadšení, ale také hodně nostalgie, protože je to tým, na který mám hodně šťastných vzpomínek," vybavuje si s úsměvem vítězství z let 2000-2004.


Fernando Alonso dojel v posledním závodě v Suzuce čtvrtý a Sebastian Vettel opět vyhrál
(foto: Scuderia Ferrari)

"Nostalgie, nadšení a také radost, že vidím tolik tváří z dřívějška. Nejvíce ze všeho však cítím odhodlání, abych sehrál svou úlohu při návratu k vítězství s tímto týmem."

Dodal také, že ačkoliv je tým nyní větší a komplexnější, jeho charakter a emoce jsou stále stejné, jaké si pamatuje ze svého dřívějšího působení. "Je to zřetelné, jakmile projdete dveřmi. A také cítíte ten hlad po vítězství," uvedl na oficiálních stránkách Ferrari.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy