Red Bull svého šéfa aerodnymiky Prodromoua k McLarenu dříve pustit nehodlá

Vettel, Sebastian | foto: Infiniti

Red Bull nehodlá předčasně uvolnit svého šéfa aerodynamiky Petera Prodromoua, který se McLarenem dohodl na přestupu poté, co mu na konci roku 2014 vyprší smlouva se současným zaměstnavatelem.

Šéf Red Bullu Christian Horner McLarenu za přetažení jejich šéfa aerodynamiky nehodlá nic darovat zadarmo. Očekává že Prodromou u týmu zůstane po celý příští rok - až do posledního dne vypršení jeho smlouvy.

"Peter je hodnotným členem týmu. Jeho příspěvek je cenný a my máme do hloubky ohromnou sílu. Obsah jakékoliv smlouvy je samozřejmě důvěrný, ale ta jeho bude ještě nějakou chvíli platná. Rozhodně nebudeme spěchat s tím, abychom jej uvolnili brzy. U týmu zůstane až do konce svého současného kontraktu," říká Horner.

Na dotaz, zda se bude přímo účastnit vývojových prací na voze Red Bullu až do svého odchodu, Horner pro Autosport odpověděl: "To je to, co dělal u McLarenu před tím, než přišel k nám."

Šéf McLarenu Martin Whitmarsh uznává, že rozhodnutí, kdy Prodromou Red Bull opustí, není v jeho rukách: "Má smlouvu a pro nás bude pracovat v budoucnosti. V současné době je zaměstnán Red Bullem a my to musíme respektovat. Proto nehovoříme o žádných datech. O tom může diskutovat Red Bull. Není to v mé moci."


Pravá ruka Adriana Neweyho - Peter Prodromou (foto: Red Bull Racing)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 14 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy