Brawn o roce 2014 a rozdílu mezi kvalifikací a závodem

Brawn, Ross | foto: Mercedes AMG F1 Team

Šéf týmu Mercedes hovoří o tom, co se příští rok v turbo éře na vozech změní. Dle něj nebude situace stejná jako před 20 lety.

V příští sezoně F1 dojde k poměrně velkým změná, což je již dlouho známá věc. Šéf týmu Mercedes, Ross Brawn, připustil, že příští rok budou na vozech mezi sobotou a nedělí velké změny. "Dle naších simulací usuzujeme, že bude rozdíl mezi kvalifikací a závodem." Situaci podobnou poslední době, kdy se závodilo s turbo motory, však dle Brita očekávat nemůžeme.

"V kvalifikaci bude průtokové množství podléhat hranicím, v závodu je [hranice] bude tvořit množství benzínu [v nádrži]. Tyto systémy jsou teď ale mnohem dále než před 15 až 20 lety," říká Brawn. "Jezdci budou jezdit naplno a budou se snažit ze sebe dostávat maximální výkony. Nemyslím si, že zažijeme situaci podobnou té před 20 lety."

"Tehdy mohl člověk po určitý čas hodně tlačit, pak ale musel až do konce závodu šetřit palivo. Tak to [teď] nebude," říká Brawn. Pro jistotu však dodává: "Alespoň z toho tedy nevycházíme. Požadavky na kvalifikaci a na závod budou rozdílného charakteru. To je jisté."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy