Podle Alonsa je zázrak, že Ferrari se svým vozem ještě stále bojuje o titul

Alonso, Fernando | foto: Fernando Alonso

Podle Fernanda Alonsa je přímo zázrakem, že je on i jeho tým Ferrari stále v boji o titul, i když šance už jsou spíše matematické než-li reálné.

Španěl je v šampionátu jezdců na 2. místě se ztrátou 77 bodů na vedoucího Sebastiana Vettela. Němec v barvách Red Bullu může vyhrát svůj čtvrtý po sobě jdoucí titul již tento víkend v Japonsku na okruhu v Suzuce. 

Podle samotného jezdce je fakt, že se ještě se svým týmem drží v boji o titul, "zázrakem. Pokud by totiž někdo začal sledovat F1 dnes nebo zítra a vy jste mu při závodu řekli, že ten červený vůz s jezdcem, který má modrou helmu, ještě stále bojuje o titul, tak by ten dotyčný řekl, že to nemůže být pravda. Že je to zázrak."

"Podařilo se nám držet tento zázrak v uplynulých 15 závodech a já doufám, že jej udržíme i v následujících 5 Grand Prix," říká Fernando Alonso. Podle dvojnásobného mistra světa (tituly získal v letech 2005 a 2006 v barvách Renaultu) on i jeho tým dostávají z letošního vozu [F138] víc, než v něm ve skutečnosti je.


Ferrari a Alonso 'ždímají' z auta více, než v něm opravdu je

Po sérii druhých míst (Belgie, Itálie a Singapur) ale Fernando očekává propad pořadím: "Tři po sobě jdoucí druhá místa byla něčím více, než na co reálně máme. Máme auto na to, abychom byli [v nejlepším] třetí, čtvrtí nebo pátí."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 58 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy