Nelegální RB9? Alonso je klidný, Vettel se usmívá: "Soupeři nikdy nezjistí naše tajemství"

Alonso, Fernando | foto: Scuderia Ferrari

Po zcela jednoznačném a dominantním vítězství Sebastiana Vettela v Singapuru se ozval například bývalý šéf týmu Giancarlo Minardi, který zpochybnil legálnost vozu RB9. Alonso si to však nemyslí a Vettel věří, že na recept jejich úspěchu ostatní nikdy nepřijdou.

Giancarlo Minardi po závodě v Singapuru na svém webu uvedl, že motor Red Bullu zněl při výjezdu ze zatáčky číslo 3 jinak.

Fernando Alonso se však těmito záležitostmi nezabývá a uvedl, že se neobává toho, že by soupeřil proti někomu v nelegálním voze.

"Myslím, že zvuk motoru byl u Red Bullu odlišný po celý rok. Je pravda, že to možná bylo v Singapuru ještě zřetelnější, protože je to městský okruh a lidé mohou závod zledovat přímo v zatáčce, ale pokud byste byli na zimních testech v Barceloně, i tam zněl Red Bull jinak."

"Používají tedy něco jiného než ostatní týmy, ale něco, co je zcela v pořádku, protože prošli všemi testy v sobotu i v neděli na každém závodě. Takže je to ok a je na nás, abychom odvedli lepší práci a zmaximalizovali potenciál. Nemám žádné špatné či zvláštní pocity ohledně Red Bullu," uvedl Španěl.

Situaci okomentoval také šéf Red Bullu, Christian Horner. "Myslím, že problém s výkonem Sebastiana v Singapuru je ten, že byl tak dominantní. Nevyhnutelně vyvolal otázku - jak je to možné? Ostatní týmy to budou studovat a nejlehčí odpověď je - musejí podvádět. Já ale říkám - vše je tak přísně kontrolováno, že je to nemožné."

"Faktem je, že v Singapuru zajel naprosto neuvěřitelný závod, měl neuvěřitelnou rychlost, dostal z auta maximum a byl ve vrcholné formě," uzavírá Horner.¨

Sám Vettel se jen usmívá: "Jsem pyšný na systém, který máme, protože ostatní nikdy nezjistí, jak jsme to zvládli. Neustále se snažíme zlepšovat vůz, to je část úkolu, který máme. V tréninku jsme hodně zkoušeli a poprvé to opravdu fungovalo v závodě," uvedl.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 67 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy