Ferrari: Massa bude velkým přínosem pro kteroukoliv stáj, je skvělým týmovým hráčem

Pirelli | foto: Pirelli

Felipe Massa bude podle zástupců Ferrari cenným přínosem pro kterýkoliv tým ve Formuli 1.

Dvaatřicetiletému Brazilci v Maranellu končí smlouva a příští rok jej nahradí Kimi Räikkönen, který bude za italský tým nastupovat společně s Fernandem Alonsem. Massa je nicméně odhodlaný zůstat v F1, proto si momentálně hledá místo jinde.

Podle zástupce hlavního designéra Ferrari Simona Resty bude pilot cenným přínosem pro svého nového zaměstnavatele: "Je celkem zkušeným klukem. Jezdí pro nás na vysoké úrovni od roku 2007, proto má spoustu zkušeností."

"Je skvělým týmovým hráčem. V úvahu můžete vzít jeho úsilí na simulátoru, jeho podporu při vývoji dílů během víkendu, při testování různých věcí. A když jej tým o něco požádal, vždy byl velmi dobrý a otevřený v podpoře svého týmového kolegy při několika příležitostech během různých sezón," oceňuje Resta pro Autosport poslušnost Massy při udílení týmových pokynů.


Felipe Massa byl "vždy velmi dobrý v podpoře svého týmového kolegy"
(foto: Scuderia Ferrar)

V pamětech fanoušků zůstává, jak loni v Austinu pustil Alonsa na čistější stranu roštu poté, co mu tým záměrně porušil pečeť na převodovce a on se tak posunul o pět míst dozadu. Španělem se nechal okatě předjet také při Velké ceně Německa v roce 2010.

Týmovým kolegům ale pomáhal již dříve, například v roce 2007 pomohl k titulu Kimimu Räikkönenovi, když v jeho prospěch obětoval vítězství ve Velké ceně Brazílie.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 16 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy