Ferrari by mělo zapomenout na titul v roce 2014, míní Permane z Lotusu

Permane, Alan | foto: Lotus F1 Team

Fernando Alonso byl dotázán, zda-li si myslí, že změny pravidel v sezoně 2014 nabídnou Ferrari příležitost pro zlikvidování náskoku Red Bullu.

Španěl po dalším obtížném víkendu v Singapuru řekl, že se již koncentruje na boj o titul v sezoně 2014, protože nové motory V6 znamenají, že všichni začínají od začátku. Jenže šéf Lotusu pro operace na trati, Alan Permane, si ale myslí, že převaha Red Bullu je taková, že jim zajistí postavení v čele i v příštím roce.

"Není to tak, že Caterham nebo Marussia začnou bojovat uprostřed pole. To se nestane. Rozložením sil to [přechod na motory V6] sice zabýhe, ale zemětřesení nečekejme. Sebastian [Vettel] má momentálně náskok před ostatními ve výši 2 vteřin na kolo a část z tohoto náskoku si přenese i do příštího roku.

Podívejme se na to také z tohoto pohledu - Red Bull je momentálně lepší v tom, že dokáže postavit rychlé auto. Takže proč by neměli být lepšími i v příštím roce? Odhaduji, že motor bude hrát určitou roli, ale není důvod předpokládat, že by Renault neodvedl dobrou práci. Mělo by to být v pořádku.

Můžete si být jistí, že Vettel bude mít sílný vůz, silný motor, který bude i dostatečně efektivní. I v příštím roce bude Vettel jezdcem, kterého bude zapotřebí porazit. To stejné se dá říci o Red Bullu," říká Permane, pro kterého byl extrémní náskok Red Bullu v Singapuru šokem.


Nad neskutečnou jízdou Vettela v Singapuru všichni v Paddocku jen kroutí hlavou

"2,5 vteřiny na kolo... Ten náskok musí být způsoben ním [Vettelem], vždyť Mark Webber takové časy zdaleka nezajížděl. Nemyslím si, že by Red Bull jezdil naplno mimo kvalifikace a takové případy. Upřímně, pro ostatní je to zničující.

Fernando mluvil o vítězství v šampionátu? Na to může zapomenout. Nejsou dostatečně blízko. A nebudou dostatečně blízko ani v příštím roce, pokud bude mít Red Bull takovou převahu, jakou mají momentálně."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 17 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy