Horner není z penalizace Webbera "moc" nadšený

Horner, Christian | foto: Red Bull Racing

Šéf Red Bullu, Christian Horner, si myslí, že Mark Webber a Fernando Alonso měli být pouze 'klepnuti přes prsty' za jejich "taxi jízdu po konci GP Singapuru".

Oba jezdci byli za své chování po skončení Velké ceny Singapuru napomenuti. Zatímco Webber byl napomenut a následně penalizován odsunem o 10 místa na startu GP Koreje (jednolo se už o třetí napomenutí v sezoně) za vstup na trať mezi nájezdem na rošt a dobou, kdy vůz vjede do parc fermé, tak Alonso byl za způsobení potenciálně nebezpečné situace jen napomenut. 

Christian Horner si myslí, že udělení takovéto penalizace bylo až moc drsné a případná pokuta by byla lepším řešením i s ohledem na výsledek třetího napomenutí v sezoně pro Webbera: "Mělo to být řešeno pokutou nebo vyčiněním," řekl šéf týmu Red Bull. "Jeden z nejikoničtějších obrázků, které si z F1 pamatuji, je, jak Nigel Mansell veze Ayrtona Sennu domů [při GP Veké Británie 1991]."

"Je škoda, že to skončilo napomenutím, které díky tomu, že se jedná už o třetí v sezoně, vedlo k penalizaci 10 míst na startu. Bohužel napomenutí jsou momentálně jedinou věcí, kterou mají stewardi k dispozici. Možná by postačilo promluvení si s jezdci. V ideálním případě by byla lepší i pokuta, ale nevěřím, že se stewardům teď něco takového nabízí. 


Toto svezení se komisařům nelíbilo (foto: Scuderia Ferrari)

Je to škoda a je to frustrující, protože to Marka teď pro Koreju sráží. Ale už je to tak a my to nemůžeme změnit. Problémem je, že kdyby začali používat selský rozum, tak začnou problémy. Upřímně řečeno, neviděl jsem záběry, jen obrázek, jak Marka [Fernando] veze zpět. Na konec dne to bylo dobré pro show, pro televizi a když jezdci nemohou ukázat žádné emoce, tak je to škoda.

Viděli jsme, že takovéto věci dříve prošly. Fernando si po svém vítězství ve Valencii [v roce 2012] vzal vlajku a nebyla za to žádná penalizace, i když šlo o porušení pravidel. Tehdy zvítězil selský rozum. Ale rozumím problémům, které stewardi mají s nástroji, které mají k dispozici."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 13 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy