Webber jmenuje skutečné talenty z řady platících mladíků v F1

GP Austrálie (Melbourne) | foto: Sahara Force India

Mark Webber oceňuje umění některých mladých pilotů, kteří do F1 vstupují na základě svého talentu a ne jen díky velkému množství peněz, které jsou schopni týmům přinést.

Začíná přirozeně u svého nástupce v Red Bullu u Daniela Ricciarda: "Daniel si práci zaslouží, což je tou nejdůležitější věcí. Stává se normální, že pilot získá místo nikoliv díky svému talentu, ale protože platí. Nemyslím si, že to je pro Formuli 1 moc dobré."

Další výjimkou je podle Webbera absolvent akademie Ferrari - Jules Bianchi, který závodí za Marussii, ale Scuderia by mu pro příští rok chtěla sehnat lepší místo. "Není to lehké, když máte pomalé auto - byl jsem v takové situaci u Minardi. Myslím, že [Bianchi] odvádí dobrou práci a zaslouží si v budoucnosti místo u špičkového týmu."

Oceňuje také umění Valtteriho Bottase, který u Williamsu drží krok se zkušenějším Pastorem Maldonadem, vítězem loňské Velké ceny Španělska. "Bottas to u Williamsu nemá lehké. Skvěle odjel kvalifikaci v Kanadě. Myslím si, že je v týmu v podstatě osamocený, protože i když má Pastor zkušenosti, tak se toho od něj Bottas podle mě moc naučit nemůže."


Valtteri Bottas v Monaku před Danielem Ricciardem (foto: Williams F1 Team)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 18 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy