Co říká Montezemolo na Massův výrok, že už nebude jezdit pro Alonsa? "Rozhodně bude!"

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Prezident Ferrari Luca di Montezemolo včera ihned zareagoval na varování Felipeho Massy, že již ve zbytku letošní sezóny nebude jezdit pro svého týmového kolegu Fernanda Alonsa, který má stále teoretickou šanci na zisk titulu.

Massa včera pro brazilskou televizi uvedl, že svému týmovému kolegovi od příštího závodního víkendu přestane pomáhat: "Od nynějška už nebudu závodit pro Alonsa. Hned od pátku v Singapuru budu pracovat pro sebe. Budu celou dobu útočit, každé kolo. Nadešel čas na to, abych se staral o sebe."

Novináři  z italské La Gazzetty dello Sport včera ihned zavolali do Maranella a dotazovali se, co na to říká prezident Scuderie. Ten výroky Brazilce stroze odmítl: "Říkají, že nebude pomáhat Fernandovi? Prosím vás! Rozhodně mu pomáhat bude, podá nám pomocnou ruku v poháru konstruktérů a Alonsovi v šampionátu jezdců," reaguje Montezemolo.

"Tým bude podporovat Alonsa až do úplně posledního metru, a navíc, od Massy očekávám skvělý závěr sezóny. Felipe je výjimečný kluk a báječná osobnost," chválí prezident Ferrari svého jezdce, který po sezóně v Maranellu končí.


Prezident Ferrari Luca di Montezemolo (vlevo) usměrnil smělé výroky Felipeho Massy, který chtěl ve zbytku sezóny myslet jen na sebe (foto: Scuderia Ferrari)

Proč se jej rozhodli nahradit Kimim Räikkönenem? "Vztah byl jasný. Potřeboval výsledky, stejně jako my. Některé získal, ale byl nekonzistentní. Odjel několik dobrý závodů, ale nedocházelo k tomu pravidelně. V roce 2012 nám jeho body v šampionátu konstruktérů scházely. Bude to pro něj dobré, když změní prostředí," dodává Montezemolo.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 31 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy