Andrettiho tým by chtěl závodit v F1 se zákaznickými vozy

Andretti, Mario | foto: circuitoftheamericas.com

Jeho otec, Mario Andretti vyhlásil, že Michael by se angažoval ve Formuli 1 za předpokladu, že budou schváleny zákaznické vozy.

Mistr světa Formule 1 z roku 1978 Mario Andretti vyhlásil, že jeho syn Michael by se angažoval ve Formuli 1, kdyby v ní byly povoleny tzv. zákaznické vozy. Podle něj by prodej šasi jinému týmu pomohlo těm týmům, které bojují se svými financemi.

„Už jsem o tom mluvil i s Berniem Ecclestonem,“ řekl 73letý bývalý pilot. „Byl by to způsob, jak by se nové týmy mohli stát součástí Formule 1 i tehdy, když nemají vlastní výrobní závod. Můj syn Michael by byl první z těch, kteří by přišli do Formule 1, kdyby si mohl koupit vůz od špičkového výrobce.

Mario Andretti odmítá názor, že by to znehodnotilo úroveň závodů Formule 1. „Zdá se mi zajímavá myšlenka, že modré Ferrari předjede červené Ferrari. Myslím, že by Formule 1 byla přitažlivější.“

Michael Andretti, kterého kariéra jako spolujezdce Ayrtona Senny v McLarenu v roce 1993 neměla dlouhého trvání, v současnosti vlastní týmy včetně toho v Indycar.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 46 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy