Webber přiznává, že měl v posledních letech u Red Bullu potíže s motivací

Webber, Mark | foto: Red Bull Racing

Australský pilot Red Bullu Mark Webber, který v posledních letech závodí po boku trojnásobného mistra světa Sebastiana Vettela, hovoří o tom, co ho vedlo možná k poněkud předčasnému rozhodnutí opustit svět Formule 1.

"S motivací to u mě bylo v posledních několika letech na hraně. Musí vás hnát touha. Každou zimu se otočíte a ten oheň v břichu už není takový, jaký byl, když vám bylo 24," popisuje Webber pro F1 Racing.

"Stále si užívám připoutání v autě a výjezd z boxové uličky, což je trochu zklamáním. Hovořil jsem ale s některými opravdu dobrými sportovci, kteří byli na té křižovatce, když se museli rozhodnout a pokazili to," pokračuje pilot Red Bullu.

Poté přiznává, že ve Formuli 1 mohl ještě zůstat: "Možná opouštím F1 o rok dříve, ale vzhledem k změnám v příští sezóně a příležitosti přidat se k Porsche se pro mě jedná o ten nejlepší tah."

"Vzpomínám si na sportovce před léty, když říkali, že budou pokračovat, pokud si udrží motivaci. Nikdy jsem nechápal, co to znamená. Jak můžete přijít o motivaci? Ale otázek u mě přibývalo častěji než v minulosti.

Není to o jízdě či o závodění - je to o udržování svého vlastního F1 programu po 11 měsíců v roce. A to se zkrátka dostalo do bodu, kdy jsem si řekl - dobrá, už jsem toho dosáhl dost," vypráví Australan. F1 žel není jen o požitku z jízdy se silnými monoposty.


V posledním závodě v Monze Mark Webber vystoupal na pódium (foto: Red Bull Racing)

"Cestování a hotely. A možná opakující se povaha práce. Trochu média. Spousty a spousty drobných věcí, s nimiž se rádi vyrovnáváte, když jste plni energie a nadšení.

Nakonec vás to ale donutí si položit otázku: 'Musím tady být a dělat tohle?' A když přišlo Porsche, mohl jsem se podívat sám sobě do očí a říct: 'Víš ty co, zřejmě už tyhle věci vůbec dělat nemusím,'" vyjadřuje své osobní pocity Webber.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy