Mercedes odmítá, že by byli už za vrcholem sezony

Hamilton, Lewis | foto: Mercedes AMG F1 Team

Mercedes nemá strach o to, že pro ně nejlepší část sezony 2013 už je za nimi i přes neuspokojivé výkony při GP Belgie a Itálie.

Německý výrobce doufal, že zahájí druhou polovinu sezony s takovými výsledky, které by pomohly Lewisi Hamiltonovi ještě zabojovat se Sebastianem Vettelem o titul. Nicméně jejich F1 W04 ve Spa a na Monze nepředvedla očekávanou rychlost, zatímco Vettel oba závody vyhrál, což ho výrazně přiblížilo k zisku jeho již čtvrtého titulu v řadě. 

Šéf Mercedesu pro motorsport, Toto Wolff, nevidí žádný důvod proto, aby začal věřit, že poslední dva výsledky jsou začátkem pádu výkonnosti týmu. Naopak vzhlíží k Singapuru, který vyžaduje hodně přítlaku, jako k možnému bodu zvratu. "Samozřejmě, že je tu nebezpečí, že poklesne vaše rychlost, ale to není náš případ. Nemůžete očekávat, že budete na podiu každý závod, zvláště poté, kde jsme byli vloni."


Toto Wolff (foto: Mercedes AMG F1 Team)

"Každý je stále motivovaný, užíváme si to spolu a občas to prostě potřebuje malé nakopnutí, abyste se dostali zpět na trať. Ale já jsem spokojený." Šance Mercedesu v Itálii byly zničeny špatným výsledkem v kvalifikaci. Wolff by rád viděl, jak se týmu bude v následujících závodech opět dařit, zvláště s dalšími chystanými vylepšeními na autě. 

"Pro Singapur a pak pro Koreju budeme mít nějaké nové díly. Máme specifický plán a pak zanalyzujeme, ve kterém z posledních závodů skončíme [s prací na autě pro rok 2013] na úkor roku 2014. Jsme poměrně flexibilní. Pokud bychom v Singapuru vypadali jako v Maďarsku, které je také tratí vyžadující vysoký přítlak, tak by to mělo být OK. Ale naše simulace říkaly, že by se nám mělo dařit dobře ve Spa a na Monze, takže je to složité."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy