Lotus stále doufá, že Räikkönen u nich zůstane: "Kimi ví, co od nás dostane"

Räikkönen, Kimi | foto: Lotus F1 Team

Šéf Lotusu Eric Boullier stále dělá vše, co je v jeho silách, aby Kimiho Räikkönena udržel, přestože se podle některých zahraničních médií už dohodl s Ferrari.

Kimi se má podle Ferrari rozhodnout do dnešního dne, podle německé RTL již ale smlouva byla podepsána a bude zítra oznámena. Boullier se však snaží sehnat záruky, které Kimi po týmu požadoval. Podle vedení Lotusu šance na to, že u nich Fin zůstane, stále žije.

"Silně doufám, že to týdne budu mít odpovědi na záruky, o které žádal. Z toho bodu se pak můžeme rychle posunout, když dojde na rozhovor o příštím roce a snahu o nalezení úspěšného řešení. Bylo by hezké to uzavřít před Singapurem. Je to realistické. Mělo by to být realistické," uvádí Boullier pro Daily Mail.

Při dotazu na Ferrari ale přiznává, že italský tým je ve hře: "Pokud bude chtít jí k Ferrari, pak k Ferrari půjde, tak to je."

V tom případě by Lotus potřeboval záložní plán, aby za finského jezdce získal kvalitní náhradu. "Máme spoustu plánu, abych byl upřímný. Máme štěstí, že jsme po druhém místě u Ferrari dalším týmem na seznamu, takže si lidé mohou dovolit čekat. Můžeme si tuto luxusní volbu dovolit."


Kimi Räikkönen na startovní roštu v Monze (foto: Lotus F1 Team)

Jeho prioritou je ale udržet Kimiho. "Rozhodnutí spočívá spíše na něm, protože on od nás nabídku má. Víme, že má pár věcí, které mu musíme dodat a dojednat, abychom diskusi uzavřeli. Kimi je ale nyní v pozici, kdy ho nahání většina paddocku, a on se rozhodne. Ví, co od nás dostane, ale neví, co dostane, když tým změní," dodává Boullier.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy