Pirelli v týdnu podepíše novou smlouvu s FIA

Pirelli | foto: Pirelli

I v příští sezóně bude firma Pirelli oficiálním dodavatelem pneumatik pro vozy Formule 1. Ale co Michelin?

Italská firma již má jistotu svého působení díky dohodám se všemi jedenácti týmy, které aktuálně působí ve Formuli 1. Zároveň existuje pro rok 2014 i dohoda s Formula One Management. Jednání povedou v neděli v Monze prezident FIA Jean Todt, Bernie Ecclestone, ředitel Pirreli pro motorsport Paul Hembery a ředitel firmy Marco Tronchetti Provera.

Monopolní postavení může ale narušit Whilst Michelin, který usiluje o návrat do nejvyšší třídy motorsportu. Do věci se významně snaží zapojit Jean Todt. Zároveň ale potvrdil, že v případě, že všechny týmy vyjádří spokojenost se stávající formou pneumatik Pirelli, není nezbytné vypisovat tendr na další dodavatele pneumatik.

„Pokud všichni řeknou, že jsou velmi spokojení, k čemu bude vypisovat tendr?,“ řekl v sobotu Todt a zároveň dodal: „Pokud ale budu mít pět týmů, které budou tvrdit, že chtějí to a další zase tamto, poté budeme určitě potřebovat tendr.“

Alespoň potřebné minimum nové tříleté dohody je očekáváno k projednání v neděli ještě před závodem. Jednání ohledně druhého dodavatele pneumatik budeme i nadále sledovat.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy