Newey: Ricciardo je nejnadějnějším mladým závodníkem

Newey, Adrian | foto: Red Bull Racing

Včera večer byl jako nástupce Marka Webbera v Red Bullu potvrzen Daniel Ricciardo. Podle designéra rakouského týmu Adriana Neweyho najali toho nejslibnějšího mladého jezdce současné F1.

Příští rok bude po boku Sebastiana Vettela v Red Bullu závodit Daniel Ricciardo. Informovali jsme zde. Podle Adriana Neweyho management týmu dospěl k rozhodnutí, že mladý pilot bude lepší volbou pro budoucnost než některý zkušenější závodník. Dodal, že Ricciardo je nejlepší z mladíků v současné F1.

"Mohli jsme vzít zkušeného pilota, někoho, kdo by garantoval výkony, které známe a nebo jsme mohli najmout mnohem mladšího pilota a doufat, že se vypracuje k vysoce hodnoceným výkonům. Zvážili jsme tyto možnosti a zvolili tu druhou. Daniel je neslibnějším z mladých pilotů," uvedl Newey.

Celá situace mu prý připomněla rok 1993, kdy tehdy v barvách Williamsu hledali náhradu za odcházejícího Nigela Mansella po bok Alaina Prosta.

"Tehdy jsme mohli vzít Riccarda Patreseho a nebo zariskovat a najmout mladého závodníka jménem Damon Hill, který byl náš testovací pilot," vzpomíná. Tehdy risk vyšel a Damon Hill v roce 1996 získal s týmem mistrovský titul. "Myslím, že je dobré přinést do týmu čerstvou krev a dát nadějným pilotům šanci," uzavírá Newey.

Ricciardův známý úsměv musel být včera hodně široký (foto: Scuderia Toro Rosso)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy