Button s Pérezem si troufají v Monze na bodovaná místa

Pérez, Sergio | foto: McLaren

Whitmarsh: McLaren má připraveno v rámci oslav několik bodů programu, ale víkend bude ohromný už jenom proto, že bude v Monze.

Před Velkou cenou Itálie jsou jezdci týmu McLaren naladěni optimisticky. Přesto, že si uvědomují slabiny svých vozů, chtějí udělat všechno proto, aby v Monze bodovali.

Jenson Button: „Vždy jsem Monzu miloval. Mám rád okruhy, které mají svou historii a Monza ji má bohatou – je to jeden z nejlepších závodů v kalendáři. Umístění je jedinečné a po vyřazení Hockenheimu z programu je jediným místem, kde používáte na voze nízký přítlak. Můžete to cítit – vůz akceleruje neuvěřitelně rychle, cítíte se ztracený při jízdě na plný plyn, při brzdění vůz reaguje nepředvídatelně.

Monza je pro piloty skutečnou výzvou. Okruh je tak rychlý, že celým okruhem projedete velmi plynule, nikde jinde to tak není. Těším se, že právě v Monze oslaví McLaren své padesátiny. Obě jména jsou synonymem pro historii motoristického sportu, Formuli 1 si bez nich nemůžete vůbec představit. Doufám, že v Itálii dosáhneme jako tým dobrý výsledek.“

Sergio Pérez: „Monza je pravděpodobně nejhezčí okruh s velkou historií. Už po příjezdu na místo se cítíte jinak, než na ostatních tratích. Vloni sem zajel v Monze jeden z mých nejlepších závodů v kariéře, v tu neděli vše klapalo, jak mělo, ohlídal jsem si pneumatiky a při mé cestě k druhému místu jsem dokonce předjel Fernanda Alonsa. Byl to pro mě zatím nejlepší moment na trati a prožil jsem tehdy fantastický den.

Po zklamání ve Spa chci znovu bodovat. Podobně jako v Maďarsku a Belgii předpokládám, že ani v Itálii nebudeme mít vůz, který by nám umožnil boj o nejvyšší pozice, ale doufám, že v cíli budeme na bodovaných místech. Když se celý tým včetně pilotů snaží dostat ze sebe maximum, dobrý výsledek záleží na zvládnuté kvalifikaci a vhodně zvolené strategii v závodě. Když všechno vyjde, je to hezký zážitek. Takže se budu snažit jet naplno v každém kole.“


Jenson Button najíždí do Parabolicy (foto: McLaren Mercedes)

Martin Whitmarsh: „Letos bude Velká cena Itálie pro celý tým výjimečný, protože bude slavit své padesátiny. Od založení týmu Bruce McLaren Motor Racing Ltd v září 1963 a debutu týmu na Velké ceně Monaka v roce 1966 žádný tým Formule 1 nevyhrál tolik závodů jako my (182), to je neuvěřitelné. Je skvělé, že oslavovat budeme na okruhu, který je sice starý, ale „vždy zelený“.

Monza je nejrychlejším okruhem Formule 1, je to chrám rychlosti a zaslouží si být v kalendáři i v budoucnosti. Okruh v Itálii je hodně motivující a je místem, které miluji. McLaren má připraveno v rámci oslav několik bodů programu, ale víkend bude ohromný už jenom proto, že bude v Monze.“  

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy