Domenicali v Maranellu burcuje Ferrari: Soustředíme se na titul, stále je všechno ve hře

Alonso, Fernando | foto: Scuderia Ferrari

Ferrari se podle šéfa závodního týmu Stefana Domenicaliho soustředí na boj o titul a ne na svou jezdeckou sestavu - obzlvášť v době různých spekulací ohledně nahrazení Felipeho Massy, příchodu Kimiho Räikkönen či odchodu Fernanda Alonsa.

Domenicali včera zareagoval na sílící spekulace a oslovil personál v Maranellu s tím, že není důležité, kdo bude příští rok závodit po boku Alonsa. Místo toho členy svého týmu povzbudil, aby se soustředili na boj o titul a pomoc Fernandovi.

"Už jsme to dříve mnohokrát vysvětlovali: hovořit o pilotech není naší prioritou. Důležité je poskytnout jim [Alonsovi a Massovi] co nejvyšší šanci na to, aby skončili před všemi ostatními. Abychom uspěli, všichni a každý z nás jednotlivě musí odvádět po všech stránkách tu nejlepší práci dle svých schopností," burcuje Domenicali.

"Pokud budou mít v rukou vítězné auto, pak jsem přesvědčený, že budou vědět, jak s ním vítězit. Pokud budeme všichni věřit, pak to dokážeme," pokračuje šéf Scuderie, které v šampionátu patří třetí místo - na vedoucí Red Bull 9 závodů před koncem sezóny ztrácí 83 bodů.

"Mimo naší společnosti se hodně hovoří o budoucnosti, my se však musíme soustředit pouze na přítomnost, na boj o šampionát. Slova našeho prezidenta před letní přestávkou musí být stimulem, protože byla myšlena jako slova otce dobré rodiny, který je hlavním fanouškem našeho týmu. Uchovejte si ta slova v mysli a táhněme všichni za jeden provaz - počínaje Spa," pokračuje Domenicali.


Ferrari chce ve Spa znovu zaútočit, podle Domenicaliho je stále všechno ve hře
(foto: Scuderia Ferrari)

Ačkoliv Alonso ztrácí v šampionátu jezdců na Sebastiana Vettela z Red Bullu 39 bodů, šéf Ferrari stále věří, že letos může titul získat: "Stále je všechno ve hře a my jsme tím již prošli - naposledy minulý rok."

"Devět závodů představuje 225 bodů. Ostatní můžu ujistit o tom, že cíle, které jsme si dali na počátku sezóny, jsou stále perfektně dosažitelné. Je pravdou, že jsme prošli obtížným obdobím, obzvlášť v červenci. Nyní je čas zareagovat způsobem, který lidé u Ferrari dobře znají.

Náš úkol je velmi jednoduchý: dát Fernandovi a Felipemu co nejrychlejší auto. Jejich příspěvek bude nyní klíčovější, než kdy dříve. Nepřeji si vidět nikoho z vás, jak nevěří v to, že budeme zpět v boji.

Každý z vás musí být součástí řetězu pozitivity, která musí tým hnát kupředu v okamžiku, který je v sezóně klíčový. Jsme Ferrari a historie nás učí, že porážku nesmíme nikdy přijmout," dodává Domenicali.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy