Lotus: O nasazení DRD ve Spa jsme ještě nerozhodli, k pokroku pomůžou další novinky

Räikkönen, Kimi | foto: Lotus F1 Team

Podle ředitele traťových operací Alana Permana se Lotus stále ještě definitivně nerozhodl pro nasazení pasivního zařízení pro snížení odporu (DRD), které funguje nezávisle na DRS.

"Konečné rozhodnutí o tom, zda ho nasadíme, jsme ještě neučinili. Provádíme však simulace s tímto konceptem, aby nám to pomohly objasnit. Existuje velká šance, že se objeví," říká Permane.

Jeho šéf Lotus Boullier se o nasazení DRD v Belgii zmiňoval již před letní přestávkou. V dalším závodě v Monze jeho nasazení nebude mít smysl, protože tam vozy jezdí v aerodynamické konfiguraci pro velmi nízký přítlak, nevytvářejí tedy tolik odporu, který by zařízení pomáhalo snížit.

Na dlouhých rovinkách v Belgii se však může hodit, jen jej je třeba ale vyladit tak, aby nefungovalo ve velmi rychlých zatáčkách jako je Eau Rouge či Blanchimont.

"I když jsme měli slušnou čtyřtýdenní pauzu mezi závody, o dva týdny jsme přišly kvůli nucenému zavření továrny. Stále však zbývají dva týdny - dostatečně dlouhé období pro nasazení několika nových částí, jak bychom to normálně učinili," pokračuje Permane.


DRD Lotus použil na voze Kimiho Räikkönena už ve Velké ceně Británie (foto: Lotus F1 Team)

"Výhodou Spa je to, že je geograficky blízko, proto můžeme v Enstone pracovat na vozech až do úterní noci před závodem a stále budeme mít dostatek času na to, abychom je dostali na okruh a připravili na práci ve čtvrtek dopoledne.

Máme několik vylepšení - jak mechanických, tak i aerodynamických, takže si věříme v tom, že učiníme další pokrok," dodává Permane.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy