Whitmarsh o práci Ecclestona a kalendáří závodů 2014

McLaren | foto: McLaren

Šéf McLarenu Martin Whitmarsh chválí snahu Bernieho Ecclestona při sestavování kalendáře pro příští rok a výběr nových, kde se pojedou velké ceny.

Příští rok by se měl závod v ruském Soči i v Rakousku na zrekonstruovaném okruhu Red Bull Ring (bývalý A1 Ring) nedaleko Spielbergu a v plánu bylo také New Jersey.

Kalendář však nebude obsahovat obávaných 22 podniků - Velká cena Indie bude přesunuta na počátek sezóny 2015 a ohledně New Jersey a Koreje panuje nejistota. Velmi pravděpodobně ale bude obsahovat o jeden závod více než letos.

"Formule 1 některá z těchto nových míst potřebuje - Rusko je velmi zajímavým trhem. Otazníky se však vznášejí na některými současnými místy. Pás se musí točit a [Ecclestone] to zatím velmi dobře organizuje. Osobně si nemyslím, že příští rok budeme mít více než 20 závodů, ale o tom, který vypadne, ať spekulují jiní," říká Whitmarsh.

22 závodů by podle něj bylo pro týmy a jejich zaměstnance příliš: "Abych byl vůči Berniemu fér, je hodně dobrý v nalézání nových míst. V tomto klimatu vždy existují okruhy, o nichž se bude pochybovat, mít proto nějaké zálohy není špatný nápad.

Nevím, jestli se kalendář rozšíří na 22 podniků. Určitě by to pro týmy bylo nesmírně těžké, ale takový je byznys, v němž působíme. Všichni jsme si před několika lety mysleli, že bude náročné dostat se nad 16 závodů - a nyní jich je navíc mnoho i mimo Evropu."


Velká cena Indie se příští rok nepojede (foto: McLaren Mercedes)

"Já a piloti to máme relativně jednoduché ve srovnání s kluky, kteří stavějí auta a absolvují všechny závody, které se jedou po jednom týdnu bez přestávky. Je to velmi těžké. Musíme ale Bernieho podpořit," dodává Whitmarsh.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy