Brawn netají obdiv k Hamiltonovi: S Mercedesem ještě nedosáhl svého potenciálu

Hamilton, Lewis | foto: Daimler AG

Lewis Hamilton stále nedosáhl s Mercedesem svého potenciálu, tvrdí po jeho vítězství v Maďarsku šéf týmu Ross Brawn.

"Když se pilot Lewisova kalibru připojí k týmu, čekají se velké věci, ale každému jezdci to trochu trvá, než se usadí, než porozumí drobným nuancím. Zatím to trvá jen chvíli, ale už vidím skvělé příznaky - obzvlášť v posledních několika závodech," popisuje Brawn.

Vítěz Velké ceny Maďarska, který během zimy přestoupil z McLarenu, na Sebastiana Vettela ztrácí 48 bodů, přičemž letos jich bude k dispozici ještě 225. Mercedes vzhledem k jeho formě věří, že bude moci na titul zaútočit.

Hamilton o svých šancích řekl: "Hovořit o nich, na to je příliš brzy. Ale určitě to mám někde vzadu v mysli. Opravdu věřím, že tohle auto na to má. Jezdí skvěle."

Letos vyhrál nejvíce kvalifikací ze všech jezdců, celkem 4, navíc byl v sobotu třikrát druhý, jednou třetí a dvakrát čtvrtý - na horší pozici ve své první sezóně s Mercedesem nikdy nestál. Jeho průměrná startovní pozice činí 2,1, v případě Vettela 2,7, a se svým týmovým kolegou Nicem Rosbergem drží příznivou bilanci 7:3, přičemž je průměrně o 0,231 s rychlejší.

Podle Brawna se Brit bude navíc dále zlepšovat: "Začíná zrychlovat a pohybuje se správným směrem. Opravdu nevíme, kde je limit, protože jsme se s Lewisem vydali na cestu a neznáme hranice."


Lewis Hamilton po vítězství v Maďarsku (foto: Daimler AG)

"Je to naší velkou výzvou, udržet si to tempo. Naše úspěšnost ve vývoji je v této sezóně hodně dobrá: věci, které jsme přivezli na trať, obecně fungovaly. Pro příští závody máme některé věci, které by nám mohly dodat další impuls a sílu do další části sezóny," dodává šéf Mercedesu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy