Lotus připravuje další vylepšení vozu, Kimiho z boje o titul nevylučuje

Räikkönen, Kimi | foto: Lotus F1 Team

Lotus věří, že Kimi Räikkönen bude moci bojovat o titul, přestože v šampionátu devět závodů před koncem na Sebastiana Vettela ztrácí 38 bodů.

Fin minulý víkend v Maďarsku podruhé za sebou obsadil druhé místo a o tři body stáhl náskok Vettela v šampionátu. Podle šéfa týmu Erica Boulliera bude moci bojovat až do konce o titul díky velké snaze o zrychlení vozu jejich vozu E21.

"Je to možné. Kimi se musí zasadit o zasloužení této šance. V Maďarsku jsme zaslouženě porazili Red Bullu, takže to bude dobrá bitva," uvádí Boullier pro Autosport. "Chystáme několik dobrých vylepšení, takže jsem celkem spokojený s tím, co můžeme předvést."

"V továrně pracují tvrdě a dobře. Pokud se trochu podíváte na vývoj šampionátu, zažili jsme ve třech závodech pokles, ale nyní jsme zpět na stejné vlně, jako Red Bull," pokračuje šéf Lotusu s přípomínkou šňůry závodů mezi Monakem a Silverstonem, kdy Räikkönen získal za 10., 9. a 5. místo pouze 13 bodů. Navíc se tým z Enstone propadl až na čtvrtou příčku.

"Budeme tedy bojovat, abychom získali zpět druhé místo v šampionátu. Musíme být jen konzistentní a získávat s oběma vozy co nejvíce bodů," apeluje na své jezdce.

Velké naděje vkládá do nasazení DRD - pasivního zařízení pro snížení přítlaku, které funguje nezávisle na DRS. Na voze by se mělo objevit znovu ve Spa. V Monze sice jeho použití kvůli nízkým hodnotám odporu zadního křídla nebude mít smysl, ve zbylých závodech v letošní sezóně by však Lotusu mohlo pomoci.


Kimi ve Velké Británii závodil s DRD, znovu by ho chtěl tým po doladění použít v Belgii
(foto: Lotus F1 Team)

Do závodu ho nasadili letos pouze jednou: Räikkönen s ním nastoupil v Silverstone - od té doby se na voze objevil pouze během tréninku na Grosjeanově voze v Německu. Na otázku, zda je jejich DRD dostatečně spolehlivé, aby s ním mohli závodit v Belgii, Boullier odpovídá: "Je to velmi pravděpodobné."

Šéf Lotusu nevěří, že by současná forma týmu měla nějaký vliv na rozhodování Räikkönen o své budoucnosti. O Fina se totiž zajímá také mistrovský Red Bull. "Letos je letos, příští rok je příští rok. Nevidím do hlavy Kimiho, ale dokážu si představit, že by něco takového řekl," dodává Boullier.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 24 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy