Chilton nesouhlasí s názorem Symondse: Alonso by o moc více z vozu Marussie nedostal

Chilton, Max | foto: Manor Racing

Jezdec týmu Marussia, Max Chilton, rozporuje názory, které vyřkl bývalý technický konzultant jeho stáje, Pat Symonds, při odchodu k týmu Williams.

Podle názoru 60 letého technika může mladá a nezkušená jezdecká dvojice týmu za to, že stáj nedokáza vytěžit z letošního vozu jeho maximální potenciál. Pat Symonds doslova řekl, že se tým cítí jakoby měl svázané ruce, když musí brát jezdce, kteří s sebou přinášejí i finance.

Podle něj by jezdec Alonsova formátu byl schopen z letošního auta Marussie získat okamžitě další půl vteřinu. Chilton, který je zastínen výkony kolegy Julese Bianchiho, má ale za to, že Francouz z vozu maximum dostává. Brit si také myslí, že je přirozené, že by tak zkušený jezdec jako Alonso z auta vytěžil víc, odmítá však, že by to byla celá půl vteřina.

"Tým Formule 1 by neakceptoval dva jezdce, kteří z vozu netěží maximum. Uznávám však, že jezdci s hodně zkušenostmi - mluvím třeba o Alonsovi, Buttonovi nebo Hamiltonivi - by z vozu byli schopni vytěžit o kousek víc než my. Nemyslím si však, že by v našem autě bylo o tolik víc," uvedl Chilton.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy