Ricciardo hodnotí den za volantem Red Bullu: Dal jsem do toho všechno

Ricciardo, Daniel | foto: Scuderia Toro Rosso

Daniel Ricciardo se svým Toro Rosso zajel dnes v Silverstone nejrychlejší čas. Měl také příležitost vyzkoušet si vůz Red Bullu. Jak hodnotí dnešní druhý den Testu mladých pilotů?

Dnešní den v Silverstone byl v hledáčku médií především Australan Daniel Ricciardo, závodní pilot Toro Rosso. Ten je totiž (vedle Kimiho Räikkönena) jedním z horkých kandidátů na sedačku v Red Bullu pro příští rok. A dnes dostal šanci si vůz RB9 v rámci Testu mladých pilotů vyzkoušet.

A rozhodně se chtěl ukázat, což se mu podařilo - zajel nejrychlejší čas. Za volantem Red Bullu byl jeho čas "až" třetí, v Toro Rosso však dokázal zajet nejrychleji ze všech.

"Myslím, že jsem jel na hraně svých možností a dělal, co jsem mohl," okomentoval své pocity pro Autosport. 

"Bylo to náročné, když vezmu v úvahu, že je to test Pirelli a my nemohli moc upravovat auto. Ideální by bylo mít možnost udělat nějaké mechanické změny a nastavit vůz na podmínky na trati, ale to bylo stejné pro všechny. Byla to dobrá příležitost usednout za volant a vyzkoušet si dvě odlišné mašiny," pochvaloval si Ricciardo.

Dodal, že bude zítra sledovat Sebastiana Vettela v Red Bullu a doufat, že nebude zahanben. Tlak na svou osobu nevnímá a podle jeho slov to byla zkrátka zábava. Soustředí se zatím na závodění s Toro Rosso a chce pokračovat ve výkonech z posledních závodů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy