Druhý den testů v Silverstone: Ricciardo nejrychlejší, Sainz druhý (+foto)

Webber, Mark | foto: Red Bull Racing

Druhým dnem pokračovaly ve čtvrtek testy mladých jezdců v Silverstone. Účastní se jich také závodní piloti, pokud se věnují pouze práci na pneumatikách pro Pirelli.

Drobné změny jsme se dočkali u Williamsu, kde opět se opět sveze Daniel Juncadella, který závodí v DTM za Mercedes. Včera kvůli měřicímu zařízeni kuriózně poškodil proudící vzduch karosérii jeho Williamsu, proto strávil hodně času nečinně v garáži. Odpoledne převzal vůz od Pastora Maldonada.

Venezuelan je jedním ze tří závodních jezdců, kteří se dnes představili: půl dne bude jezdit u Sauberu Nice Hülkenberg, napilno bude mít Daniel Ricciardo. Ten dopoledne testoval s Toro Rosso STR8, po obědě naskočil do Red Bullu RB9. Odpoledne u Toro Rosso vyzkoušel pasivní zařízení pro snížení přítlaku (DRD) Carlos Sainz, jr.

Šéf týmu Christian Horner včera uvedl, že si Ricciarda chtějí vyzkoušet ve svém autě, čímž vyloučil Jeana-Erica Vergneho ze seznamu potenciálních kandidátů na místo Marka Webbera, který po sezóně v F1 končí.

U Caterhamu se dočkal F1 debutu Will Stevens, který se v červnu připojil k Závodní akademii Ferrari. Dvaadvacetiletý Brit závodí ve Světové sérii Renault 3.5, kde mu v současnosti patří čtvrtá příčka.

 

Konečné pořadí druhého dne testů v Silverstone

14:30 Ricciardo přesedlal na Red Bull a hned zajel velmi dobrý čas. Paradoxně tak okupuje první dva místa tabulky s různými vozy. Po šesti kolech končí s RB9 ve štěrku, přesto se stále usmívá. Po půlhodině je zpět na dráze, vůz vážněji nepoškodil.

15:00 S Force India na tři hodinky nastoupí ještě Paul di Resta, bude však na rozdíl od Jamese Calada pouze testovat pneumatiky.

17:05 Maldonado je s novými pneumatikami po všech stránkách spokojený: "Myslím, že jde o vylepšení v oblasti spolehlivosti i výkonnosti. Tyto pneumatiky možná nejsou rychlejší než ty minulé, jsou však velmi konzistentní, což je celkem dobré. Nemáme ještě zcela jasnou představu, protože jak to u testu bývá, nevíme, co testují ostatní, vše se zdá být ale celkem normální."

 

Fotografie ze druhého dne testů v Silverstone:


U Lotusu dnes Nicolase Prosta vystřídal Davide Valsecchi, testuje DRD - pasivní zařízení pro snížení přítlaku  (foto: Lotus F1 Team)

 


S Force Indií jezdí opět James Calado (foto: Sahara Force India)



Rodolfo Gonzales s Marusií (foto: Marussia F1 Team)



F1 premiéra Willa Stevense u Caterhamu (foto: Caterham F1 Team)



Pastor Maldonado dnes plní program stanovený Pirelli, díly na voze nesmí měnit


Pastora odpoledne vystřídá opět Daniel Juncadella, který sleduje práci inženýrů (vpravo Xevi Pujolar)
(foto: Williams F1 Team)

 


Odpoledne přebírá Toro Rosso po Ricciardovi Carlos Sainz, jr. (foto: Scuderia Toro Rosso)

 


Sauber si vyzkoušel nové výfuky s tunely pod bočnicemi po vzoru Red Bullu, odpoledne střídá Frijnse Nico Hülkenberg (foto: Sauber F1 Team)

 

U Red Bull odpoledne řádí Daniel Ricciardo, který ráno testoval s Toro Rosso (foto: Sky Sport)

 

Další čtvrteční fotky najdete pod článkem.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy