BAR konečně konkurenceschopný ?

Alespoň kanadský pilot Jacques Villeneuve v to opět věří. <I>„Jsem pevně přesvědčen, že v příštím roce bude náš tým konkurenceschopnější než v letošní sezoně,“</I> řekl pro Montreal Gazette Villeneuve.

Ke zlepšení by mělo přispět především to, že nový monopost BAR 005 bude konstruován pod vedením Geoffa Willise, který konstruoval vozy Williams a již při svém příchodu do angloamerického týmu identifikoval problematické partie letošního 004. Další zlepšení si pilot slibuje od toho, že poprvé od návratu do F1 bude Honda dodávat motory výhradně tomuto týmu, vzniká tedy možnost obousměrného toku informací a dat z testů a vývoje jak podvozku, tak hnacího agregátu. Ale počkejme si na vyjádření pilota po prvních testech. Jak u monopostu BAR 003, tak u BAR 004 prohlásil hned po prvních testech, že vozy nejsou dobré a výsledky na konci sezon mu daly za pravdu…

Není to tak dávno, co se objevily zprávy o tom, že by měl být ze své pozice šéfa týmu BAR odvolán David Richards v důsledku nespokojenosti generálního sponzora BAT s vysokými náklady a nevýraznými výsledky v letošní sezoně.
„S výsledky práce Davida Richardse je naše společnost spokojena, uvažujeme i o prodloužení stávající smlouvy a přáli bychom si, aby v týmu pracoval minimálně tak dlouho, jak dlouho bude BAT sponzorem týmu BAR,“ nechal se slyšet v této záležitosti člen představenstva společnosti BAT Nick Brookes.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy