Sauber o finančních problémech svého týmu: Média mu přidávají vrásky na čele

Sauber | foto: Sauber Motorsport AG

V Sauberu věří, že se jejich finanční problémy podaří vyřešit a že budou na startu závodů Formule 1 i v příštím roce.

O finančních problémech stáje Sauber se v minulých dnech napsalo a namluvilo hodně. Spekulovalo se, že tým ani nedokončí letošní sezonu, protože nedokázali zaplatit svým dodavatelům.

Smlouvu s nimi také vypověděl jejich pilot Nico Hülkenberg, u kterého se předpokládá, že na konci roku tým opustí. V Hinwilu však podle mluvčího stáje věří, že problémy zvládnou a na startovním roštu budou i příští rok. Nabízí se však otázka, zda tým, který Peter Sauber založil v roce 1993, bude dál fungovat pod stejným názvem.

Nebylo by to poprvé: v letech 2006 - 2009 se tým jmenoval BMW-Sauber, než se německá automobilka rozhodla ukončit své působení ve Formuli 1. Možností je několik, například koupě ruským milionářem a majitelem fotbalového klubu Chelsea Romanem Abramovičem, se kterým spolupracují.

Celou situaci pochopitelně sleduje i Peter Sauber, kterému na klidu rozhodně nepřidávají média. "Ráno se vzbudím a jako první slyším, kolik dlužím. Ano, bolí to. Propírá se to na veřejnosti a to ve velkém stylu, čemuž nerozumím. Svoji energii musím věnovat záchraně týmu a tyto zbytečné vlivy nepotřebuji," uvedl pro Blick devětašedesátiletý Švýcar.

"Dotklo se mě, kolik podpory se mi dostalo, avšak nyní potřebujeme velkého a silného partnera. A už na tom pracujeme," dodal.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy