Räikkönen usedne za volant Lotusu během Testu mladíků v Silverstone

Räikkönen, Kimi | foto: Lotus F1 Team

Kimi Räikkönen bude testovat v Silverstone během Testu mladých pilotů.

Test mladých jezdců v Silverstone byl v posledních letech při absenci sezonního testování pro týmy jedinou možností, jak otestovat své vozy mimo závodní víkend. Šanci zde dostali mladí piloti. Letos však v důsledku problémů s pneumatikami Pirelli FIA povolila účast i závodním pilotům.

Ne u všech závodníků se však toto povolení setkalo s úspěchem. Například Fernando Alonso pro deník Marca uvedl, že nijak netouží po tom, aby si v Silverstone zajezdil. Ještě neví, zda se testu zúčastní. Podmínkou by bylo, že Ferrari otestuje nové díly, protože podle jeho slov není testovacím pilotem Pirelli.

Za Sauber například bude testovat Nico Hülkenberg, avšak většina týmů ještě konkrétní jména nepotvrdila. Dnes ale oznámil Lotus, že v pátek za volant E21 usedne Kimi Räikkönen. Ve středu zahájí test Nicolas Prost, ve čtvrtek jej potom vystřídá Davide Valsecchi.

"Je to skvělé načasování, uspořádat tento test uprostřed sezony, protože můžeme vyvíjet další novinky, zatímco boj o titul se přiostřuje. Nicolasovi a Davidovi dáváme cennou zkušenost a fanouškům šanci znovu vidět vozy formule 1 v akci," řekl šéf týmu Eric Boullier.

Šéf traťového provozu Alan Permane dodává, že je to pro tým skvělá šance a v plánu je spousta věcí. Cílem je však pomoci Pirelli a lépe pochopit pneumatiky.

i

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 9 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy