Mercedes má smůlu: třídenní test mladíků o den prodloužený nebude

Rosberg, Nico | foto: Pirelli

FIA přehodnocuje některá omezení týkající se testu mladých jezdců, který je v plánu příští týden v Silverstone.

Potvrzuje, že se bude testovat pouze tři (17. 7. - 19. 7. 2013), a ne čtyři dny - jak si přál Mercedes kvůli možnému zmírnění svého trestu a povolení testovat alespoň jeden den (více zde). Tým dostal od Mezinárodního tribunálu FIA zákaz účasti v tomto podniku kvůli svému tajnému pneumatikovému testu s Pirelli po Velké ceně Španělska v Barceloně.

FIA upřesňuje, že týmy budou používat pouze loňské konstrukce s letošními směsmi, což zapadá do plánu změn pneumatik, které má Pirelli představit v Maďarsku. K dispozici budou měkké, středně-tvrdé a tvrdé pneumatiky.

Piloti, kteří nesplňují kritéria pro "mladého" jezdce, budou moci testovat nové pneumatik, nebudou se však moci podílet na vývoji vozu. "Test nyní umožní týmům, aby nasadily piloty, kteří soutěžili ve více než dvou podnicích mistrovství světa F1, pokud jejich účelem bude testovat pneumatiky pro Pirelli," vyhlašuje FIA.

"Pro vyhovění tomuto požadavku musí všechny týmy zajistit, že jakékoliv změny na voze se v té době budou týkat pouze testu pneumatik stanoveného v plánu Pirelli," upřesňuje dále Mezinárodní automobilová federace. Na dodržování tohoto pravidla budou dohlížet vyslaní pozorovatelé FIA.


Závodní piloti budou moci v Silverstone testovat pouze pneumatiky, nikoliv nové díly
(ilustrační foto: Marussia F1 Team)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy