Alonso burcuje, jistota se však vytrácí: "Ferrari musí začít vyhrávat"

Alonso, Fernando | foto: Scuderia Ferrari

Fernando Alonso připustil, že musí začít vyhrávat závody, má-li se udržet v boji o titul. Sebedůvěra se však z jeho hlasu po víkendu v Německu pomalu začíná vytrácet.

"Stále zbývá kus cesty ujít, a když máte balík, s nímž se dá bojovat, pak je všechno možné," říká Alonso, jehož ztráta na lídra Sebastiana Vettela po včerejší Velké ceně Německa opět narostla na 34 bodů.

"Abyste se z toho dostali, potřebujete vyhrát dva či tři závody, a momentálně to vypadá, že toho nejsme schopni," pokračuje Španěl, na němž je cítit, že se jistota a sebedůvěra z počátku sezóny vytrácejí.

Ferrari se podle něj musí zlepšit už v příštím závodě 28. července v Maďarsku. "Pokud se zaměříme na naši vlastní výkonnost a zlepšíme celkovou víkendovou výkonnost, pak můžeme začít o šampionátu smýšlet v dobrém.

"Do Maďarska zbývají tři týdny. Tým musí něco podniknout, a to okamžitě," burcuje tahoun italského týmu. Titul se ale "všem vzdaluje," jak včera poznamenal Vettelův kolega Mark Webber.

Fernando si po startu z osmé pozice během závodu včera opět polepšil a díky strategii dojel čtvrtý, na více však se současným vozem Ferrari F138 neměl. "Byla to velmi dobrá strategie. Dala nám šanci bojovat o pódium."


Fernando Alonso ve Velké ceně Německa před oběma McLareny (foto: Scuderia Ferrari)

"Dnes jsme ale nebyli dostatečně rychlí. Neměli jsme tempo, i s tím jsme však dokázali bojovat o pódium a byli velmi blízko vedoucí skupině. Kdybych startoval pátý a odjel závod na měkké-tvrdé-tvrdé jako hlavní soupeři, pak si nemyslím, že bych dojel čtyři sekundy za nimi, protože jsme pomalejší než oni a ujeli by nám, takže jsme s nimi bojovali díky strategii," vysvětluje Alonso.

A co na Fernandovy šance získat letošní titul říká jeho šéf Stefano Domenicali? "Je to možné, určitě, stoprocentně. Všechno se tak rychle mění, stále je všechno možné."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 31 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy