Nico Hülkenberg vypovědel smlouvu u Sauberu

Sauber | foto: Sauber Motorsport AG

Nico Hülkenberg bude i tak nadále jezdit pro Sauber. Přitom však nemá smlouvu, protože si jeho plat švýcarský tým již nemůže dovolit.

Krize kolem týmu Sauber, jehož finanční problémy se v několika minulých měsících prohloubily, se stávají ještě horšími. Podle informací 'motorsport-total.com' Nico Hülkenberg z důvodu neobržení smluvených peněz vypověděl předčasně svoji smlouvu se Sauberem.

Jedná se přitom pouze o formalitu, protože Němec bude i nadále jezdit pro Sauber. V případě, že obdrží nabídkou od kteréhokoliv jiného týmu, tak může tým bez dalšího oputstit. Jeho manažer, Werner Heinz, vidí pro svého svěřence dobré šance - u Ferrari stále žije šance, že by mohl získat druhý kokpit (i když se má za to, že Massa s týmem zůstane).

U Lotusu už má Hülkenberg šance mnohem větší. Podle zpráv německého serveru na konci sezony tým Kimi Räikkönen opustí a přestěhuje se k Red Bullu na místo Marka Webbera. To je varianta, která se moc líbí Berniemu Ecclestonemu a jeho kolegovi, Dietrichovi Mateschitzovi. Také pod Romainem Grosjeanem se vikle židle - v jeho případě však kvůli výkonům na trati.


Sauber může přijít o svoji jedničku

Zatím však vypovězení smlouvy ze strany managementu jezdce nebylo potvrzeno ani jezdcem samotným ani týmem. Nicméně podle některých vyjádření zúčastněných se tak dá usuzovat. Okamžité důsledky pro 25 letého jezdce tento krok nemá, na Nürburgringu, stejně jako pravděpodobně po zbytek sezony, pojede pro Sauber.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy