Hamilton má o pneumatiky stále obavy, podle Pirelli jsou naprosto bezpečné

Hamilton, Lewis | foto: Daimler AG

Lewis Hamilton připouští, že i přes ohlášené změny má o pneumatiky stále trochu obavy. Podle Pirelli však jsou naprosto bezpečné - i původní verze s ocelovou výztuží.

Pirelli do Německa veze měkké a středně-tvrdé pneumatiky, která je nově vybavena kevlarovou, nikoliv ocelovou výztuží, jak tomu bylo v dosavadních závodech letošní sezóny. Do Maďarska potom doveze loňské konstrukce s letošními směsmi.

Pilot Mercedesu Lewis Hamilton v oficiálním tiskovém prohlášení uvádí, že je s úpravami po defektech v Silverstone spokojený, v rozhovoru pro BBC nicméně připustil, že má stále mírné obavy.

"Pořád je to znepokojující. Uvidíme o víkendu, jak to půjde, ale jsem si jistý, že učinili kroky k tomu, aby byly bezpečnější. Jsem spokojený, ale až na místě budeme mít lepší přehled o tom, jaké to pro nás bude. Všichni jsme na stejné lodi, ale jsem rád, že se něco podniklo," uvedl Hamilton.

Sportovní ředitel Pirelli Paul Hembery ale tvrdí, že upravené i původní verze letošních pneumatik byly naprosto bezpečné. Ústupek učinily pod nátlakem týmům, které nerespektovaly jejich doporučení a nové pneumatiky stále nezvládaly.


Hamilton si kvůli pneumatikám stále dělá starosti (foto: Mercedes AMG F1 Team)

"I když byla letošní verze s ocelovou výztuží při správném používání naprosto bezpečná, kevlarová se zvládá snadněji... Pokud neexistuje systém, který by nám umožnil vynutit dodržování souvisejících specifikací - jako jsou tlaky pneumatik či odklon kol, tedy nesprávné používání, které přispělo k selháním v Silverstone - raději přivezeme méně sofistikovanou pneumatiku," říká Hembery.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 13 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy