Pirelli do Německa veze "kanadské" verze pneumatik, do Maďarska pak loňské

Pirelli | foto: Pirelli

Pirelli reaguje na hojné defekty, které se objevily v posledním závodě v Silverstone, a pro tento víkend přiveze pneumatiky, které původně přivezlo do Kanady, kde jejich nasazení některé týmy zamítly.

V Nürburgringu se tedy ke slovu dostanou nové konstrukce, které týmy testovaly během tréninků před Velkou cenou Kanady v Montrealu. Ferrari, Force India a Lotus však nakonec odmítli jejich nasazení. Vnitřní pás těchto pneumatik je vyroben z kevlaru místo obvyklé oceli.

Kevlar je flexibilní, vyztužené vlákno, které pomáhá snížit četnost defektů. Kevlarová konstrukce rovněž snižuje provozní teplotu pneumatik o přibližně 10 °C, může tedy ovlivnit relativní výkonnost jednotlivých vozů - proto byly původně některé týmy proti změnám.

V Maďarsku na konci července se pak Pirelli vrátí ke konstrukcím z loňské sezóny, které se od výše zmíněných dále liší. Letošní pneumatiky jsou totiž radiální, zatímco loňské byly hybridem mezi diagonální a radiální konstrukcí a chovaly se odlišně.

Cílem je dodat pneumatiky, které budou odolnější vůči propíchnutím a defektům, které jsme nebývale často pozorovali v Silverstone. Postiženi tam jimi byli Fernando Alonso, Esteban Gutiérrez, Lewis Hamilton, Felipe Massa, Sergio Pérez a Jean-Eric Vergne.


Mezi postižené prasknutím pneumatiky patřil v Silverstone také Felipe Massa (foto: Pirelli)

Piloti ihned volali po změně v rámci své bezpečnosti, sportovní ředitel Pirelli Paul Hembery ujistil, že ihned zahájí vyšetřování, aby nalezli příčinu co nejdříve před dalším závodem, tj. před Velkou cenu Německa, kde dojde k výše uvedené změně pouze u zadních pneumatik.

FIA také v pondělí oznámila, že umožní změnit specifikace pneumatik v průběhu sezóny bez jednomyslného souhlasu všech týmů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 56 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy