Boullier: Lotus jsme postavili kolem Räikkönena, u Red Bullu by hrál druhé housle

Räikkönen, Kimi | foto: Lotus F1 Team

U Lotusu by rádi znali odpověď na otázku, zda s nimi Kimi Räikkönen bude spolupracovat i v příštím roce. Eric Boullier uvedl, že bojují tvrdě, aby si finského pilota udrželi a dodal, že Räikkönen není jen tak na prodej.

Lotus se snaží přesvědčit Kimiho Räikkönena, aby rozhodnutí o své budoucnosti provedl co nejrychleji. Zatímco Räikkönen i šéf Red Bullu, Christian Horner, ohledně plánů pro rok 2014 prozatím nikam nespěchají, podle šéfa Lotusu, Erica Boulliera, dali v Enstone Räikkönenovi najevo, že potřebují mít čas na rozhodování a plánování budoucnosti.

"Očekáváme, že rozhodnutí, zda zůstane nebo ne, padne před letní pauzou," řekl Boullier německému deníku Bild am Sonntag. Dodal také, že podle něj je Enstone pro Finského pilota tím pravým místem.

"Tvrdě bojujeme, abychom si Kimiho udrželi. Uděláme vše, co bude v našich silách. Osobně jsem přesvědčen, že příští rok bude v našem voze. Kimi není na prodej, nepotřebuje více peněz, takže Red Bull si ho nemůže jen tak koupit."

"Vím, co se mu honí hlavou a peníze nejsou tím hlavním faktorem. Postavili jsme tým kolem něj a jeho potřeb. Má rád spolupráci s našimi lidmi, inženýry a managementem. Má rád svou svobodu víc než cokoliv jiného. A na rozdíl od ostatních týmu to tady dostane společně s dobrým autem," upozornil.

Zamýšlí se také, proč není Red Bull pro "Icemana" vhodným týmem. "Zaprvé - Red Bull je postaven kolem Vettela, takže Kimi by se musel zařadit za závodníka, který jim získal tři tituly. Další věcí je, že s námi musí dělat mnohem méně PR akcí. I proto je u nás spokojen. Kimi chce Vettela porazit, ale ne za každou cenu. Tohle všechno můžu použít jako argument ve prospěch Lotusu," dodal Boullier.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 16 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy