Tribunál F1: Mercedes byl napomenut a vyloučen z testů nováčků

FIA | foto: FIA

Mercedes se nemůže účastnit testovacích jízd nováčků a byl důrazně napomenut za tajné testování pneumatik Pirelli v průběhu sezony 2013

Po čtvrtečním sedmihodinovém slyšení před vedením FIA v Paříži oznámil dnes Mezinárodní tribunál svůj verdikt v ostře sledovaném případu.

 
„Soud“ s viníky dopadl smířlivě. Bylo řečeno, že Mercedes je vinen z porušení pravidel a bude napomenut a bude mu odepřena účast na letních testovacích jízdách nováčků v Silverstonu. Společnost Pirelli byla rovněž napomenuta.


Tribunál ve složení Edwin Glasgow, Christy Harris, Patrick Raedersdorf a Anthony Scott Andrews vyslyšel všechny argumenty Mercedesu a Pirelli ke kontroverznímu případu.

 
V průběhu závěrečných vyjádření právní zástupce Mercedesu Paul Harris navrhl, že jestli jeho tým bude uznán vinným, zákaz testování s mladými jezdci by byl dostatečný. Řekl: „Jedná se o třídenní test, nad kterým má tým plnou kontrolu a získá všechny informace o voze a pneumatikách. Jestli se jedná o testování tohoto typu, a FIA může rozhodnout o vyloučení týmu z něj, v tom případě je právě zákaz testu s nováčky vhodný trest pro tento účel."


Finanční náklady na jednání Tribunálu se rozdělí mezi Mercedes, Pirelli a FIA.

 
Letošní testovací jízdy s nováčky se uskuteční v Silverstonu 17. – 19. července. Za Mercedes by se na něm pravděpodobně zúčastnili rezervní piloti Sam Bird a Daniel Juncadella.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 61 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy