Lotus je nespokojen s volbou pneumatik pro další závody: Pirelli je příliš konzervativní

lotus e21 | foto: Lotus F1 Team

Lotus kritizuje Pirelli kvůli příliš konzervativní volbě pneumatik pro příští závody na okruhu v Silverstone a Hungaroringu.

Je již dobrým zvykem, že pneumatiky jsou jedním z hlavních témat F1. Pirelli rozhodně není v lehké situaci - jedni kritizují a chtějí změny, jiní přesně naopak. Podle Paula Hemberyho se Pirelli snaží o nemožné - kompromis.

Loni do Británie Pirelli přivezlo měkkou a tvrdou sadu. Letošní pneumatiky jsou však zhruba o stupeň měkčí než ty loňské a proto pro závod v Silverstone a na Hungaroringu v tomto roce zvolili střední a tvrdou směs. "Letos jsou pneumatiky agresivnější. Všichni mají ty stejné a musejí se s tím vypořádat," cituje Hemberyho BBC. 

Zvolené sady pneumatik se však nelíbí Lotusu, podle kterého je tato volba příliš konzervativní a označil ji za neobvyklou. "Vůbec to nedává smysl. Ty směsy jsou pro ten okruh příliš tvrdé," zlobí se šéf traťového provozu Lotusu Alan Permane.

Podle Permana nedává kombinace střední a tvrdé sady pneumatik smysl (foto: F1 Lotus Team)

Podle mluvčího Pirelli jsou pneumatiky vybírány podle dostupných dat, charakteristiky okruhu a očekávaného počasí tak, aby zůstali v okně dvou až tří zastávkách v boxech. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 20 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy