Jordan by chcel zmierniť kritiku Pirelli

Pirelli | foto: Pirelli

Eddie Jordan vyhlásil, že tímy Formule 1 by mali zmierniť kritiku voči jedinému dodávateľovi pneumatík Pirelli.

Taliansky výrobca čelí tvrdej kritike jeho kontroverzných a rýchlo sa opotrebujúcich pneumatík, navyše je tu kauza „tajných“ testov. Bývalý majiteľ tímu Formule 1 sa Pirelli zastal a tvrdí, že tímy by mali pristupovať k svojmu dodávateľovi pneumatík s väčšou opatrnosťou.


"Pirelli otvorene predložil svoju ponuku, utratil na ňu veľa financií a teraz je kritizovaný niektorými tímami. Myslím si, že kritizujúce tímy by mali byť viac opatrné. Kto im bude dodávať pneumatiky, ak sa Pirelli stiahne? Vidíme niekoho, kto by bol ochotný urobiť lepšiu prácu? Myslím si, že by sme mali byť naozaj priateľskejší voči Pirelli,“ vyhlásil Eddie Jordan.


Povedal tiež, že by bolo úplne nesprávne vzdať sa a súhlasiť s modifikovanými pneumatikami uprostred rozbehnutej sezóny. „Nemôžete potrestať niekoho, kto si doteraz robil svoju prácu správne.“  Odkazoval tým na tímy, ktoré postavili svoje monoposty v súlade so špecifikáciami pre rok 2013.


Vyhlásil, že Kanada bola príkladom toho, že tímy kritizujú pneumatiky len vtedy, keď sa im nedarí. „O pneumatikách som nepočul (v Kanade) ani slovo. Sebastian Vettel nepovedal nič, Alonso ani Hamilton nepovedali nič a to boli prví traja piloti. Sťažujú sa len vtedy, keď im niečo nevychádza.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 21 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy