Dohodly se týmy na povolení testů během sezony od roku 2014?

GP Španělska (Barcelona) | foto: Sahara Force India

Čtyřikrát extra dva dny, tak zní dohoda týmů ohledně znovu povolení testů během sezony pro rok 2014.

Po dlouhých debatách se jedenáct týmů Formule 1 dle informací německého 'Motorsport-Total.com' dohodlo, že od roku 2014 dojde ke zrušení aktuálně platného zákazu testů během sezony. Hlasování o této změně mělo proběhnout v sobotu večer v rámci Grand Prix Kanady na setkání setkání sportovních ředitelů, případně týmových manažerů jednotlivých týmů s vyslancem FIA, Charliem Whitingem. 

Ke dvanácti dnům předsezonních testů se tak od následující sezony přidávají čtyři testy po dvou dnech během sezony. Tyto testy by se měly konat v úterý a ve středu po VC na trati, kde se právě odjel závod, čímž má dojít ke snížení nákladů jednotlivých týmů na testy. 

Údajně se také mluvilo o čase stráveném ve větrném tunelu, případně při používání CFD a také o možnosti testování s mladými pilotmi. K finálnímu doladění novinek by se zástupci týmů měli ještě jednou sejít. Finální návrh pak musí být odeslán k ratifikaci na FIA, jejíž nejbližší zasedání je na konci června.

Na jednání se údajně měla Force India zasazovat o to, že když by některý z týmů dobrovolně nevyužil všechny dny testů, tak by je mohl vyměnit za čas strávený v aerodynamickém tunelu a nebo prací s CFD. Kromě toho měla tato závodní stáj vetovat návrh, podle kterého by v roce 2014 Pirelli každý pátek při Grand Prix zkoušelo jednu novou směs pneumatik. 

O CFD se můžete více dozvědět zde, zde, zde a zde

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy