Pirelli už žádné další úpravy pneumatik letos neplánuje, Bridgestone o F1 nemá zájem

gp bahrajnu | foto: Red Bull Racing

Pirelli již nehodlá ve zbytku sezóny činit žádné další úpravy svých pneumatik - kromě těch, které představí během tréninků v Kanadě před nasazením do Velké ceny Británie.

Italský monopolní dodavatel pneumatik pro Formuli 1 se dostal pod palbu kritiky po Velké ceně Španělska, kde se fanouškům zdály čtyři zastávky až příliš. Pirelli zareagovalo na kritiku a potíže s delaminací běhounu svých produktů, proto připravilo nové konstrukce, které si týmy budou moci poprvé vyzkoušet během tréninků v Montrealu.

"My bychom v ideálním případě raději změnili tvrdší směsi, abychom si mohli být jistější, že se dostaneme do tří zastávek. Musíte však pochopit, že tento druh změn by vyžadoval souhlas všech 11 týmů," uvádí sportovní ředitel Pirelli Paul Hembery.

"Není to něco, co bychom mohli udělat, a jsou pro to důvody. Týmy zvolily odlišné přístupy v designu, některé proto nechtěli být penalizovány takovými změnami během sezóny, které by změnily úrovně výkonnosti," vysvětluje Hembery.

Pirelli stále nemá uzavřený kontrakt na další sezónu, proto se spekuluje o tom, že by je případně mohla nahradit společnost Michelin, jež před měsícem oslovila všechny týmy, ale na dotazy ohledně Formule 1 mlčí.

Konkurenční Hankook popřel zprávy, že mohl vstoupit do F1, a Bridgestone včera dalo najevo, že o vstupu do F1 neuvažuje: "V současné době nemáme plány na opětovný vstup do F1."


Pirelli krom úprav pro závod Silverstone již žádné další změny neplánuje (foto: Pirelli)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy