Mercedes a Pirelli byli kvůli testování pneumatik povoláni před Mezinárodní tribunál FIA

Mercedes F1 W04 | foto: Daimler AG

FIA si vyžádala vysvětlení týmu Mercedes a Ferrari ohledně "tajného" testování pneumatik Pirelli, které vyšlo najevo během Velké ceny Monaka. Na základě zjištěných skutečností bylo Ferrari osvobozeno, Mercedes se bude zpovídat Mezinárodnímu tribunálu FIA.

FIA vyslyšela Mercedes, Ferrari a Pirelli. V případě Ferrari se celá věc uzavřela, Mercedes byl povolán k Mezinárodnímu tribunálu, protože na rozdíl od Ferrari testoval s letošním vozem. 

Rozhodnutí FIA:

Komisaři Velké ceny Monaka informovali FIA ohledně testování pneumatik Pirelli, kterého se zúčastnil tým Mercedes na okruhu v Barceloně 15. - 17. května.

FIA si vyžádala vysvětlení Pirelli, Mercedesu i Ferrari, které se zúčastnilo testování pneumatik v Barceloně 23. - 24. dubna a požádala o informace i ostatní týmy F1.

Na základě zjištěných skutečností se prezident FIA rozhodl:

- uzavřít případ proti týmu Scuderia Ferrari, protože k testování organizovanému Pirelli v Barceloně 23. - 24. dubna použili vůz z roku 2011, což není považováno za porušení pravidel.

- předat případ testů Pirelli a Mercedesu z 15. - 17. května Mezinárodnímu tribunálu FIA, protože předběžné vyšetřování poukazuje na možné porušení pravidel.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 17 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy