McLaren: Mercedes věděl, že můžeme odejít, vztah příští rok nebude tak produktivní

mclaren mp4-28 | foto: McLaren

McLaren očekává, že vztah s Mercedesem v příští sezóně nebude tak produktivní, jako byl letos. Podle sportovního ředitele Sama Michaela si však jejich dodavatel motorů uvědomoval, že může brzdy skončit.

McLaren sice příští rok budou ještě pohánět motory Mercedesu, po jedné sezóně s turbomotory však odejde k Hondě. Tým z Wokingu ale tuší, že se to na vztahu s jeho současným dodavatelem motorů příští rok projeví.

"Není pochyb o tom, že když končíte nějaký vztah - ať už s dodavatelem motorů či s kýmkoliv jiným, část vztahu není tak produktivní jako na jeho počátku či uprostřed. Šlo však o velmi dlouhý vztah. Mercedes nás zná velmi dobře a my známe jeho lidi," uvádí Michael.

Výrobce motorů však podle něj mohl očekávat, že k rozchodu po nějaké době dojde: "Samozřejmě to pro Mercedes nebylo obrovské překvapení, protože jsme k nim blízko. Uvědomovali si, že k této možnosti může dojít."

Honda se z F1 stáhla na konci roku 2008 poté, co prodala svůj závodní tým. McLaren nyní věří, že s ní bude znovu úspěšný, podobně jako při spolupráci v letech 1988 - 1992. Netroufá si však odhadnout, jak na tom budou ve své první sezóně po opětovném spojení v roce 2015.

"Nevím. Na předpovědi, jak na tom budeme, je stále velmi brzy. Určitě toho nebudeme moc slibovat a pokusíme se dosáhnout více. Znáte nás," říká Michael.


Logo Mercedesu z nosu McLarenu po příští sezóně zmizí (foto: McLaren Mercedes)

Budou to mít o to těžší, že Honda k testování před sezónou 2015 nebude moci využít letošní ani příští monopost McLarenu: "Pravidla pro testování pokrývají loňské a příští auto, takže McLaren jako tým jim nemůže dát šasi pro rok 2014, aby s ním jezdili. Nemůžeme jim dát ani letošní šasi, aby s ním příští rok jezdili. Taková jsou sportovní pravidla," dodává sportovní ředitel McLarenu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy