Ferrari analyzovalo Massovu nehodu: Zlomený prvek předního levého zavěšení

Massa, Felipe | foto: Scuderia Ferrari

Inženýři se v Maranellu věnovali rozboru nehody Felipeho Massy v průběhu Velké ceny Monaka. Potvrdili předběžné závěry technického ředitele Pata Frye - jednalo se o selhání techniky, konkrétně předního levého zavěšení.

Po prozkoumání dat z telemetrie v Maranellu zkoumali všechny prvky Massova vozu, obzvlášť ty, které byly poškozené při těžkém nárazu v 29. kole Velké ceny Monaka.

Došli k závěru, že příčinou byl prasklý prvek předního levého zavěšení. Tým tak nyní může zahájit přípravu vozu pro Velkou cenu Kanady, kam odlétají tento víkend, který bude pro Ferrari klíčový.

"Šampionát je velmi vyrovnaný a počet silných soupeřů se dokonce zvyšuje. Jde o scénář, kde je každý bod cenný a každá setina výkonnosti se stává důležitou. Jsme si samozřejmě vědomi, že každý problém se spolehlivostí může být velmi důležitý pro to, jak se šampionát bude vyvíjet," říká šéf týmu Stefano Domenicali.

Nejdůležitější však je, že Felipe Massa z nehody vyvázl v pořádku. Nyní potřebuje několik dní odpočinku a Ferrari o jeho připravenosti pro Velkou cenu Kanady nepochybuje.

"Nejlepší zprávou z víkendu v Monaku je to, že je Felipe v pořádku. Po dvou velkých nehodách v průběhu čtyřiadvaceti hodin trpí jen svalovou bolestí. Naštěstí nedošlo k žádným dalším zraněním," dodává Domenicali.


Massova v neděli v Monaku havaroval kvůli prasklému prvku zavěšení (foto: Scuderia Ferrari)

Fernando Alonso měl klidné pondělí, jeho kalendář je jinak nabitý. Dnes se v Itálii zúčastní fotbalového zápasu "Partita del Cuore," který se bude hrát na stadionu Juventusu v Turíně. Zúčastní se ho i testovací pilot Ferrari Giancarlo Fisichella.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy