Grosjean za kolizi s Ricciardem potrestán, Räikkönen vyvázl s napomenutím

Grosjean, Romain | foto: Lotus F1 Team

Komisaři měli po závodě v uličkách Monte-Carla napilno. Romain Grosjean dostal penalizaci za způsobení kolize. Jeho týmový kolega Kimi Räikkönen vyvázl s napomenutím.

Pilot Lotusu v 62 kole Velké ceny Monaka při pokusu o předjetí sestřelil Toro Rosso Daniela Ricciarda a pro oba piloty to znamenalo konec závodu. Grosjean byl za způsobení kolize potrestán ztrátou deseti míst na startu dalšího závodu - Velké ceny Kanady. Byl to čtvrtý incident francouzského závodníka během tohoto víkendu. 

Postižený Ricciardo k tomu řekl: "Viděl jsem, že má Grosjean dobrý výjezd z tunelu a že je blízko, takže jsem bránil svou stopu a pak už jsem ho měl na zádech. Ještě jsem to neviděl v TV, ale momentálně věřím, že to ze své strany špatně vyhodnotil. Vyšlo to draho a bylo to celkem nebezpečné, i když jsme oba v pořádku."

Na kobereček byl zavolán také Kimi Räikkönen, který překročil povolenou rychlost při jízdě za safety carem. Fin vyvázl s napomenutím. Znamená to, že mu zůstává bod a on tak pokračuje ve šňůře zisku bodů. Ta trvá již 23 závodů.


Grosjean zezadu najíždí do Ricciarda (zdroj: FOM)

Co se týče Felipeho Massy, který byl po nehodě stejné jako ve třetím tréninku převezen do nemocnice, je vše v pořádku. Brazilec už je zpět doma.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 18 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy