Mercedes potvrzuje jednání o dodávkách motorů s Williamsem

Wolff, Toto | foto: Mercedes AMG F1 Team

Sportovní šéf Mercedesu, Toto Wolf, potvrdil to, že Mercedes jedná kromě jiných i o možnosti dodávat svoje motory od příštího roku Williamsu.

Sportovní šéf Mercedesu, Toto Wolf, potvrdil, že jednají s Williamsem o možnosti dodávek motorů pro rok 2014. "Jednáme s mnoha týmy, Williams je jedním z nich," řekl dnes Rakušan v Monaku. "Je jasné, že v roce 2015 budeme motory zásobovat nějaké zákazníky. Pro Mercedes je důležité, aby měl i v roce 2015 alespoň tři zákazníky." 

Je velice pravděpodobné, že pokud by se Mercedes s Williamsem dohodl, tak by jejich spolupráce začala již od příštího roku. Není totiž žádným tajemstvím, že Williams je sice s pohonným ústrojím od Renaultu spokojen, ale není spokojen cenou, kterou Renault požaduje za svoje šestiválce.

Ta by měla být o 5 milionů eur vyšší než co bude chtít Mercedes, a tak je logické, že se rozhlíží po jiných alternativách. Má se za to, že vysokou cenu nových agregátů Renaultu bude o tomto víkendu v Monaku řešit i Bernie Ecclestone, který se má sejít s Carlosem Ghosem, šéfem Renaultu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy